شبكــــــــــــــــــــــــــة ابانــــــــــــــــــوب المنـــــــــــــــــــــــــــــــــدره
حلويات العيــــــــــد كل سنة وانتو طيبيـــــــن 417168
مرحبا بكم فى شبكة ابانوب المندره
لا نريدك زائر بل صاحب مكان

سجل الان

حلويات العيــــــــــد كل سنة وانتو طيبيـــــــن 144497

شبكــــــــــــــــــــــــــة ابانــــــــــــــــــوب المنـــــــــــــــــــــــــــــــــدره
حلويات العيــــــــــد كل سنة وانتو طيبيـــــــن 417168
مرحبا بكم فى شبكة ابانوب المندره
لا نريدك زائر بل صاحب مكان

سجل الان

حلويات العيــــــــــد كل سنة وانتو طيبيـــــــن 144497

شبكــــــــــــــــــــــــــة ابانــــــــــــــــــوب المنـــــــــــــــــــــــــــــــــدره
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


شبكــــــــــــــــــــــــــــة ابانــــــــــــــــــوب المنـــــــــــــــــــــــــــــــــدره
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 حلويات العيــــــــــد كل سنة وانتو طيبيـــــــن

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
๓๏ภเкค
Admin
Admin
๓๏ภเкค


الابراج الابراج : العذراء عدد المساهمات : 1036
نقاط : 2802
السٌّمعَة : 6
تاريخ التسجيل : 11/04/2010
العمر : 33
الموقع : منتدي ابانوب المندرة

حلويات العيــــــــــد كل سنة وانتو طيبيـــــــن Empty
مُساهمةموضوع: حلويات العيــــــــــد كل سنة وانتو طيبيـــــــن   حلويات العيــــــــــد كل سنة وانتو طيبيـــــــن Emptyالخميس 15 أبريل - 6:59

حلويات العيــــــــــد كل سنة وانتو طيبيـــــــن Rhax4b09

كحك العيد بالعجمية

المقادير :



كيلو دقيق – 1/2 كيلو سمن


من كوب لكوب ونصف ماء دافىء للعجن

قطعة خميرة بيرة فى حجم عين الجمل

زرة ملح – 2 معلقة ريحة كحك

سمسم – معلقة سكر



الطريقة:

ننخل الدقيق في طبق غويط للعجن ..

نعمل حفره في النص نضع فيها السمسم

نقدح السمنه علي النار لغاية ما تتقدح كويس جدا

نحطها علي السمسم ونقلب بملعقه خشب او بالمقصوصة

لماتبرد نبس أو نفرك خليط الكعك بين الإيدين كويس قوي ..

حتي ينعم ويتشبع بالسمنه

-نخمر الخميره مع ملعقه صغيره سكر في شوية ماء دافئ

بعد أن تعلو وترتفع الخميره .. نعجن بيها الكحك .. ونغطيها لتخمر حوالي ساعه

نشكل الكحك كور صغيره ونحشيها إما بالعجميه أوالملبن أوأي نوع مكسرات مفضل

أو حتي بدون حشو وننقشها بالمنقاش أو القوالب الخاصه بالكحك..

نخبزها ولما تبرد نرش عليها سكر بودره

العجمية(1)

المقادير:



كوب عسل نحل

1 ملعقه كبيره سمن

2 ملعقه كبيره سمسم



الطريقة :

2 ملعقه كبيره دقيق

نسخن السمن فى مقلاية ثم نضع الدقيق

ويقلب لحد ما لونه يصفر نضيف له السمسم

تقليبه وبعدين ا شيل المقلاية بعيد عن الناروابدء

اضيف العسل واحدة واحدة مع التقليب المستمر وبسرعة

ثم اضعه على النار مع التقليب لحد مايغلى وتتكون عجينة طرية

ماسكة نفسها ونضع ريحة الكحك و أي نوع مكسرات

( بندق - جوز - فسدق )ونتركه يبرد

ونعمل العجمية على هيئة كور فى حجم البندقة بقشرتها

ونحتفظ بها لحين الحشو بها

وعيد سعيد

العجمية (2)

المقادير :



نص كيلو عسل ابيض

ملعقة كبيرة سمن

2 معلقة كبيرة دقيق

ربع معلقة ريحة كحك

2 معلقة كبيرة سمسم



الطريقة :

نسخن السمن فى مقلاية ثم نضع الدقيق

ويقلب لحد ما لونه يصفر نضيف له السمسم

تقليبه وبعدين ا شيل المقلاية بعيد عن الناروابدء

اضيف العسل واحدة واحدة مع التقليب المستمر وبسرعة

ثم اضعه على النار مع التقليب لحد مايغلى وتتكون عجينة طرية

ماسكة نفسها ونضع ريحة الكحك و أي نوع مكسرات

( بندق - جوز - فسدق )ونتركه يبرد

ونعمل العجمية على هيئة كور فى حجم البندقة بقشرتها

ونحتفظ بها لحين الحشو بها

كحك العيد بالخميرة الفورية



المقادير :

3كوب دقيق مليان - كوب سمن سائح

3/4 كوب ماء او حليب دافىء

ملعقة سكر - ملعقة خميرة فورية

نص ملعقة ريحة كحك

زرة ملح



الطريقة :

تتبع نفس طريقة الكحك بالبيكنج بودر





ملحوظة:

إذا كنتى عاوزة الكحك ناعم يبقى خلى مقدار السمنة 1 ونص كوب


حلويات العيــــــــــد كل سنة وانتو طيبيـــــــن 587378
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elnehesy.yoo7.com/
 
حلويات العيــــــــــد كل سنة وانتو طيبيـــــــن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شبكــــــــــــــــــــــــــة ابانــــــــــــــــــوب المنـــــــــــــــــــــــــــــــــدره :: الاسره و الطفل :: مطبخ المنتدى-
انتقل الى: