شبكــــــــــــــــــــــــــة ابانــــــــــــــــــوب المنـــــــــــــــــــــــــــــــــدره
موسوعة اكلات شم النسيم المميزة 2010 417168
مرحبا بكم فى شبكة ابانوب المندره
لا نريدك زائر بل صاحب مكان

سجل الان

موسوعة اكلات شم النسيم المميزة 2010 144497

شبكــــــــــــــــــــــــــة ابانــــــــــــــــــوب المنـــــــــــــــــــــــــــــــــدره
موسوعة اكلات شم النسيم المميزة 2010 417168
مرحبا بكم فى شبكة ابانوب المندره
لا نريدك زائر بل صاحب مكان

سجل الان

موسوعة اكلات شم النسيم المميزة 2010 144497

شبكــــــــــــــــــــــــــة ابانــــــــــــــــــوب المنـــــــــــــــــــــــــــــــــدره
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


شبكــــــــــــــــــــــــــــة ابانــــــــــــــــــوب المنـــــــــــــــــــــــــــــــــدره
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 موسوعة اكلات شم النسيم المميزة 2010

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
admin
Admin
Admin
admin


الابراج الابراج : السرطان عدد المساهمات : 7115
نقاط : 20222
السٌّمعَة : 27
تاريخ التسجيل : 21/08/2009
العمر : 49
الموقع : admin

موسوعة اكلات شم النسيم المميزة 2010 Empty
مُساهمةموضوع: موسوعة اكلات شم النسيم المميزة 2010   موسوعة اكلات شم النسيم المميزة 2010 Emptyالخميس 25 مارس - 14:57

الفسيخ

موسوعة اكلات شم النسيم المميزة 2010 N683259601_2345437_1066627

الكمية تكفي: 3 أشخاص

وقت التحضير: 10 دقائق

المقادير:
فسيخه
زيت زيتون
ليمون
خل
بصله صغيره
2 فلفل حار

التحضير:

نخلى الفسيحه من العظم والجلد
تتبل بالخل والليمون وتترك لمده 3 ساعات اواكثر
تقطع ونضع فوقها زيت زيتون
تقطع البصله قطع صغيره جدا وتوضع فوق الفسيخه
يقطع الفلفل الحار ويضاف للفسيخه ويقلبالخليط جيدا
كلما تركناه فى هذه الخلطه اطول مده قبل الاكل
كلما وجداناه اقل ملوحه

بالهنا والشفاء

ملاحظات: الذى لايحب الفلفل الحار ينزعه عند الاكل
الفلفل الحار يحافظ عليه اطول مده ممكنه داخل الثلاجه


==========================
الرنجة بالطحينة

موسوعة اكلات شم النسيم المميزة 2010 N683259601_2345612_5520497

المقادير:
سمكة رنجة مدخنة.
نصف كوب طحينة.
2 ثمرة طماطم مقطعة قطع صغيرة.
3 بصلات خضر مقطعة حلقات ولو مفيش نستبدلهم ببصلة كبيرة مقطعة حلقات صغيرة.
عصير 3 ليمونات.
فلفل أسود وشوية شطة حمراء.

الطريقة:
نشوي الرنجة على النار مباشرة بدون إناء إلى أن يتشقق الجلد تماماً نخليها من الأشواك ونقطعها قطع صغيرة.

نخلط باقي المقادير مع بعض وبعد كده نضيف ليهم الرنجة وبألف هنا وشفا
===========================

الفلفل الاخضر بحشوة السمك السردين

سردين منظف جيداو يزال ل الشوك
فلفل حسب عدد الافراد
كاس ارز ناضج
كوب طماطم مفرومة
كسبرة و بقدونس فروم ناعم
ثوم مدقوق
ملح
فلفل اسود
كمون
و بابريكا
نصف كاس زيت زيتون

تخلط لطماطم المفرومة مع شوية بقدونس و كسبرة و ثم و ملعقة مركز طماطم و جيع التوابل و توضع في صينية
سردين مطحون نضيف له الارز و الكسبرة و البقدونس و الثوم و التوابل و يخلط جيدا تحشى به الفلفل و نضعها فوق الطماطم تسقى بزيت الزيتون و ترسل لفرن متوسط الحرارة حتى تنضج


رنجة مدخنة
طماطم مقطعة قطع صغيرة
عصير ليمون
ربع فنجان زيت
الطريقة:
اشوي الرنجة على النار مباشرة لغاية ما تلاقي إن الجلد بدأ يتشقق، بعد كده اخليها من الأشواك وقطعيها قطع متوسطة الحجم هاتي صنية وحطي فيها الزيت، وبعد كده ضيفي إليه الطماطم وقلبيهم مع بعض لمدة 5 دقائق، وبعد كده ضيفي إليهم الرنجة وعصير الليمون مع التقليب لمدة 10 دقائق بعد كده قدميها وبالهنا والشفا.


============================
السردين

موسوعة اكلات شم النسيم المميزة 2010 N683259601_2345611_4298980

أحسن طريقة لعمل السردين هو إنك تنضفيه كويس من القشرة وتنضفيه كويس من جوه وبعد كده تقسميه قسمين وترشي عليه زيت وليمون.

وأنا بفضل أننا نجهز السردين قبل يوم شم النسيم بيوم علشان يتنقع في الزيت والليمون كويس وبالتالي تقل نسبة الملوحة فيه

========================

ترما

المقادير:
150 جم ذبده بدرجه حراره المطبخ
100 جم بطارخ ممكن رنجا
200 جم سيمون فيميه
2 عصير ليمون
1 بشر ليمون

التحضير:
توضع كل المقادير بالخلاط وتخلط جيدا
تزين بالفلفل الحار الاخضر والاحمر
ياكل مع عيش توست محمص

بالهنا والشفاء ملاحظات: يحفظ بالثلاجه

=========================

الانشوجه

المقادير:
نصف كيلو سردين بلدي صغير
5 ليمون
200 جرام زيت زيتون أو زيت ذره
ملح


التحضير:
تقطع رؤوس السردين
يفتح البطن
ينزع سلسله العظم
ينزع الجلد بوضع الاصبع الكبير بين اللحم والجلد
يخلط الليمون مع الزيت والملح جيدا
يوضع قليلا من الخليط اسفل علبه بلاستيك
يوضع فوقها طبقه من السردين المخلي
ونوضع قليلا من الخليط فوق السردين
وهكذا حتي ينتهي السردين ونوضع باقي الخليط فوق السردين بحيث يغطي السردين
ونغلق العلبه جيدا
يمكن فتح العلبه واستعمالها بعد حوالي ثلاثه ايام

==========================

سلطة الرنجا

المقادير:
نصف كيلو رنجا
2 حبه بطاطس مسلوقه
1 ثمره جزر
1بصله مقطعه
1 بصله خضراء
مايونيز
زيت زيتون
خل
ليمون

بقدونس مفروم التحضير:

تخلى الرنجا وتقطع شرائح
تقطع البطاطس مكعبات
تقطع الجزره شرائح رقيقه جدا
تقطع البصله العاديه
تقطع البصله الخضراء
يعصر الليمون فوق الرنجا
نضع باقى المكونات فوق الرنجا ويقلب جيدا
نضعهم فى طبق التقديم
بالهنا والشفاء ملاحظات: يستحسن ان نحضرها قبل الاكل بيوم

=========================
الرنجة المدخنة

المقادير:



المقادير: نصف كيلو رنجا
نصف كوب طحينه
2 معلقه زيت زيتون
ليمون
شويه ماء صغيرين


التحضير: يعصر ليمون فوق الرنجا
يوضع الرنجا المخلية وباقى المقادير بالخلاط
تخلط المقادير جيدا


يؤكل مع عيش محمص ملاحظات: يحفظ بالثلاجه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elnehesy.yoo7.com
 
موسوعة اكلات شم النسيم المميزة 2010
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شبكــــــــــــــــــــــــــة ابانــــــــــــــــــوب المنـــــــــــــــــــــــــــــــــدره :: الاسره و الطفل :: مطبخ المنتدى-
انتقل الى: