شبكــــــــــــــــــــــــــة ابانــــــــــــــــــوب المنـــــــــــــــــــــــــــــــــدره
اكلات شم النسيم المميزة 417168
مرحبا بكم فى شبكة ابانوب المندره
لا نريدك زائر بل صاحب مكان

سجل الان

اكلات شم النسيم المميزة 144497

شبكــــــــــــــــــــــــــة ابانــــــــــــــــــوب المنـــــــــــــــــــــــــــــــــدره
اكلات شم النسيم المميزة 417168
مرحبا بكم فى شبكة ابانوب المندره
لا نريدك زائر بل صاحب مكان

سجل الان

اكلات شم النسيم المميزة 144497

شبكــــــــــــــــــــــــــة ابانــــــــــــــــــوب المنـــــــــــــــــــــــــــــــــدره
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


شبكــــــــــــــــــــــــــــة ابانــــــــــــــــــوب المنـــــــــــــــــــــــــــــــــدره
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 اكلات شم النسيم المميزة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
admin
Admin
Admin
admin


الابراج الابراج : السرطان عدد المساهمات : 7115
نقاط : 20222
السٌّمعَة : 27
تاريخ التسجيل : 21/08/2009
العمر : 49
الموقع : admin

اكلات شم النسيم المميزة Empty
مُساهمةموضوع: اكلات شم النسيم المميزة   اكلات شم النسيم المميزة Emptyالأحد 4 أبريل - 7:08

الملانا

من ضمن الحاجات اللي ممكن نجيبها لشم
النسيم الملانا


البيض الملون

وبالنسبة لتلوين البيض لأنه بيدي بهجة للأطفال يا ريت يكون تلوينه
بالألوان الطبيعية فلو عايزين اللون الأخضر الفاتح ده ممكن نحصل عليه من
البقدونس، والبيج من قشر البصل، والأحمر من البنجر أو قشر الرمان،
والبرتقالي الفاتح من الجزر، والبنفسجي الفاتح من قشر الباذنجان...

فطيرة شم النسيم
دلوقتي هقول لكم على طريقة عمل فطيرة شم
النسيم في البيت..

المقادير:
كيلو دقيق.
ربع كيلو زبدة.
ربع زجاجة زيت ذرة.
8 بيضات.
1/2 ملعقة صغيرة ملح.
خميرة (في حجم عين الجمل).
بيض مسلوق.

الطريقة:
ينخل الدقيق مع الملح.. تدعك الخميرة بيرة مع السكر السنترفيش حتى تسيل
ويضاف إليها الماء الدافئ، وتغطى، وتترك في مكان دافئ حتى تخمر.. يوضع نصف
مقدار الدقيق في إناء العجين، ويضاف إليه الخميرة والبيض المخفوق قليلا،
والزبدة السايحة ويقلب المقدار بالملعقة الخشبية من 4 إلى 5 دقائق حتى
تتكون عجينة ملساء ناعمة.. يضاف باقي الدقيق ويعجن المقدار باللبن مع
العجن باليد حتى تتكون عجينة ناعمة تترك جوانب العجينة.

يتم تغطية ترابيزة المطبخ بالدقيق، وتوضع فوقها العجينة وتلف باليدين جيدا
حتى تصير العجينة ملساء لا تلتصق.. تكور العجينة وتوضع في إناء العجن بعد
دهنه بالزبدة السايحة، وتغطى وتترك في مكان دافئ، وتترك حتى يتضاعف حجمها،
وتخمر جيدا من 30 إلى 45دقيقة.

التشكيل:يمكن تشكيل العجينة على أشكال
مختلفة ووضع البيض الملون في الوسط بعد السلق، وتدخل الفرن، وبعد ما تخرج
من الفرن وتبرد نرشها بالسكر البودرة.

الرنجة بالطحينة


المقادير:سمكة رنجة مدخنة.
نصف كوب طحينة.
2 ثمرة طماطم مقطعة قطع صغيرة.
3 بصلات خضر مقطعة حلقات ولو مفيش نستبدلهم ببصلة كبيرة مقطعة حلقات صغيرة.
عصير 3 ليمونات.
فلفل أسود وشوية شطة حمراء.

الطريقة:
نشوي الرنجة على النار مباشرة بدون إناء إلى أن يتشقق الجلد تماماً نخليها من الأشواك ونقطعها قطع صغيرة.

نخلط باقي المقادير مع بعض وبعد كده نضيف ليهم الرنجة وبألف هنا وشفا

السردين

أحسن طريقة لعمل السردين هو إنك تنضفيه كويس من القشرة وتنضفيه كويس من جوه وبعد كده تقسميه قسمين وترشي عليه زيت وليمون.

وأنا بفضل أننا نجهز السردين قبل يوم شم
النسيم بيوم علشان يتنقع في الزيت والليمون كويس وبالتالي تقل نسبة الملوحة فيه

كوكتيل شم النسيم

طبعا دلوقتي فيه فاكهة كتير موجودة في السوق علشان كده ممكن نعمل الكوكتيل ده..

المقادير:موز
كيوي
فراولة
ملعقة كبيرة قشطة
1/2 كوب لبن حليب محلي
نصف كوب آيس كريم فانيليا

الطريقة:

قشري الموز والكيوي وقطعيهم وضيفيهم إلى الآيس كريم واللبن الحليب والقشطة
والفراولة واضربيهم في الخلاط وبعد كده صبيهم في كاسات وحطيهم في التلاجة
لمدة ساعة وبعد كده قدميهم وبألف هنا وشفا.


لو عايزين يوم مختلف


ولو عايزين اليوم يكون مختلف ممكن نخلي مفرش السفرة لونه أخضر ونجيب قماش
أصفر ونقصقصه على شكل كتاكيت ونلزقه على المفرش بمسدس الشمع وكمان في
اليوم ده يا ريت نحط في كل فازات البيت ورد طبيعي..

ولو واحد رايح لخطيبته يوم شم
النسيم ممكن ياخد لها هدية عبارة عن أرنب أبيض ويحطه في سبت سلك أبيض في أصفر.


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://elnehesy.yoo7.com
 
اكلات شم النسيم المميزة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شبكــــــــــــــــــــــــــة ابانــــــــــــــــــوب المنـــــــــــــــــــــــــــــــــدره :: الاسره و الطفل :: مطبخ المنتدى-
انتقل الى: